Home Dierenverzekering

Dierenverzekering

Dierenverzekering ✅ Onafhankelijk ✅ Vergelijk en Bespaar ✅ Vergelijk verzekeraars ✅ Vind de beste premie ✅ Zorg voor je (huis)dier.

Dierenverzekering vergelijken & direct afsluiten

Het valt voor alle zorgzame huisdiereigenaren in de categorie Grote Nachtmerrie: een ziek of gewond huisdier. De nachtmerrie wordt nog intenser als je weet dat er niet altijd geld beschikbaar is om de dierenarts te betalen. Het dier goed verzekeren, zodat elke noodzakelijke ingreep betaalbaar wordt, kan op zo’n moment een veilig gevoel geven.

Ben je nu aan het twijfelen of je een dierenverzekering zal afsluiten? Het lastige is dat al die huisdierenverzekeringen allemaal hetzelfde, maar toch net iets anders lijken te zijn. Wat is wijsheid? Verderop in deze tekst worden enkele voordelen en nadelen van huisdierenverzekeringen genoemd. Ook wordt kort ingegaan op kosten die altijd vergoed worden en kosten die nooit vergoed worden. DierProduct.nl is een vergelijkingssite en biedt dus zelf geen huisdierenverzekering aan. Deze vergelijkingssite kan gezien worden als een helpende hand in je zoektocht, doordat je hier rustig verschillende verzekeringen met elkaar kan vergelijken. Als je er een vindt die jou bevalt, kan je deze direct online afsluiten. De dierenverzekering die je hier kan vergelijken zijn van de volgende aanbieders:

De beste en goedkoopste dierenverzekering en eigen risico

DierProduct.nl selecteert door te vergelijken altijd de goedkoopste optie. Dit is wel afhankelijk van een paar factoren, zoals het soort dier, de ziektegeschiedenis en de leeftijd. Deze factoren hebben te maken met de voorwaarden die huisdierenverzekeringen stellen. Een jong en gezond dier is altijd goedkoper om te verzekeren dan een volwassen dier, dus betaal je per maand een lagere premie. Het eigen risico heeft een doel, want het voorkomt dat bezorgde huisdiereigenaren voor elke vermoedelijke vlo naar de dierenarts gaan. Ook houdt het eigen risico de maandelijkse premies betaalbaar.

Deze kosten zijn altijd gedekt

Het is altijd raadzaam om na te gaan welke kosten er gedekt worden. Het zou (ontzettend) jammer zijn als je jarenlang elke maand een bedrag hebt betaald en de kosten voor je zieke huisdier blijken toch niet gedekt te zijn. Medische kosten die door ziekten of door een ongeluk zijn veroorzaakt, worden door een huisdierenverzekering altijd gedekt. Het gaat in dit geval om medisch noodzakelijke ingrepen die worden verricht door een officiële dierenarts. Denk hierbij aan:

 • In Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen en hulpmiddelen.
 • Noodzakelijke behandeling, narcose en operatie i.v.m. een ziekte of een ongeluk.
 • Noodzakelijke opname in de dierenkliniek, voor een maximum aantal dagen.
 • Voor genezing en operatie noodzakelijke onderzoeken, zoals bloedonderzoek en röntgenfoto’s.
 • De kosten van castratie en sterilisatie indien het op medische indicatie is.
 • Euthanasie.

Deze kosten worden nooit gedekt

Wat wel of niet verzekerd is hangt grotendeels af van de verzekering en de aanvullende verzekering die je afgesloten hebt. Er zijn echter zorgkosten die nooit zullen worden vergoed:

 • Geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn.
 • Alles wat al aanwezig en bekend was omtrent de gezondheid, voordat de dierenverzekering afgesloten werd.
 • Cosmetische en/of andere onnodige behandelingen.
 • Kosten die met zwangerschap te maken hebben.
 • Kosten die binnen de wachttijd gemaakt worden.

De kosten die je maakt worden niet onmiddellijk na het afsluiten van de verzekering vergoed. Er bestaat een mogelijkheid dat je al weet dat er bepaalde kosten aan zitten te komen en daarom snel even een verzekering afsluit. Om dit te voorkomen hebben alle verzekeraars de voorwaarde dat je eerst een paar maanden verzekerd moet zijn (lees: premie betaald moet hebben) voordat je voor een vergoedingen in aanmerking komt. Deze periode wordt de wachttijd genoemd en begint opnieuw als je naar een andere dierenverzekering overstapt.

De voordelen van een dierenverzekering

Je kan snel en makkelijk een dierenverzekering direct online afsluiten. Dat is verleidelijk, maar houd er rekening mee dat er zowel voordelen als nadelen aan verbonden zijn. De voordelen van een dierenverzekering:

 • Plotselinge hoge kosten worden (gedeeltelijk) voorkomen.
 • De premies worden automatisch afgeschreven. Je hoeft dus niet zelf geld te sparen voor mogelijke dierenartskosten.
 • Als je enige tijd verzekerd bent, kan je meteen naar de dierenarts voor noodzakelijke ingrepen. De behandeling hoeft niet uitgesteld te worden.

De nadelen van een dierenverzekering

Naast voordelen kleven er ook enkele nadelen aan het afsluiten van een verzekering voor je huisdier:

 • Je hebt een gezond vrolijk huisdier. Heel fijn! Maar je hebt ook elke maand premie betaald. Van al dat geld, zie je niks terug, het heeft je hooguit een veilig verzekerd gevoel gegeven.
 • De kosten die je maakt worden ondanks je betalingen, slechts deels of helemaal niet vergoed.
 • De dekking is vaak tot een bepaald bedrag. De kosten boven dat bedrag moet je alsnog zelf betalen.

Andere huisdieren zijn niet automatisch meeverzekerd

Door elke maand premie te betalen, zijn niet automatisch al je huisdieren gedekt door de huisdierenverzekering. Deze geldt alleen voor het aangemelde dier. Er kunnen dus niet meerdere dieren op één polis. De premie die je betaalt is gebaseerd op het ras, de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van het dier dat je ingeschreven hebt.

Besparen op dierenartskosten

Je kan proberen om te besparen op dierenartskosten. Je zorgt natuurlijk al goed voor je huisdier, maar misschien heb je iets aan deze tips:

 • Ga naar de dierenarts voor de kleine belangrijke preventieve ingrepen, zoals vaccinaties en een jaarlijkse gezondheidscheck. Dit kan door de preventieve werking veel kosten schelen.
 • Leg elke maand een bedragje opzij, alsof het voor de dierenverzekering is, alleen houd je het oplopende bedrag in eigen beheer. Als je het nooit voor je huisdier hoeft te gebruiken, ben je het geld niet kwijt.
 • De verzekeraar vraagt naar het geboortejaar van je huisdier. Dat heeft een reden: jonge dieren hebben meestal minder gezondheidsproblemen dan volwassen dieren en zijn dus goedkoper. Ook voor jou. Hoe jonger je het dier verzekert, hoe lager de premie is die jij betaalt.
 • Sommige ingrepen staan al in de planning, zoals sterilisatie. Het is goedkoper om hier zelf een bedrag voor te reserveren dan er elke maand een premie voor te betalen.
 • Maak gebruik van sites zoals DierProduct.nl om de opties te vergelijken. Verzekeraars hebben hun eigen berekeningen en voorwaarden. Vergelijken kan lonend zijn en inzicht geven.

Bekijk ook Hondenverzekering en kattenverzekering.