Home Kattenverzekering

Kattenverzekering

Kattenverzekering ✅ Onafhankelijk ✅ Vergelijk en Bespaar ✅ Vergelijk verzekeraars ✅ Vind de beste premie ✅ Zorg voor je kat.

Kattenverzekering vergelijken & direct afsluiten

Volkomen zorgeloos, languit op z’n ruggetje genietend van dat ene kleine zonnestraaltje, ligt je kat…kat te zijn. Voor het gemak wordt het beestje hier verder aangeduid als kat, maar je mag hier poes of katertje lezen, als dat beter uitkomt. Het gaat in elk geval om het huisdiertje dat graag knus op je schoot kruipt, speelt, slaapt, zachtjes spint, maar ook zigzaggend tussen je voeten doorloopt als je haastig de trap afrent. Het diertje heeft geen benul van wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Een kat doet, kan en wil van alles, maar piekeren over zijn gezondheid of toekomst, doet hij niet. Dat hoeft ook niet, dat mag jij doen.

Aanbieders van dierenverzekeringen zijn handig op deze zorgen ingesprongen. Als je elke maand de premie betaalt, krijg je via hen veel dierenartskosten, terugbetaald. Dat scheelt een hoop gepieker. Als je veel aan premie betaalt, krijg je veel vergoed, maar misschien nèt niet de zorg die jij belangrijk vindt. De voorwaarden en de hoogte van de vergoedingen variëren per verzekeraar. Het kan daarom voordelig zijn om eerst enkele verzekeraars hier op DierProduct.nl met elkaar te vergelijken, voordat je de (voor jou) beste kattenverzekering afsluit.

Je kat verzekeren of niet?

Jij en iedereen om je heen in Nederland is verzekerd. Een kattenverzekering is een verzekering voor katten en werkt net zoals een zorgverzekering voor mensen. Je betaalt elke maand een premie en als je medische kosten hebt, declareer je ze en vervolgens krijg je later bijna alle kosten terugbetaald. Voor je kat kan je ook zo’n verzekering afsluiten. Een geruststellende gedachte als je beseft dat rekeningen van een dierenarts soms kunnen oplopen tot honderden en zelfs duizenden euro’s. Door je kat te verzekeren, hoeven plotselinge ingrepen of dure medicijnen geen probleem te vormen. Ze kunnen direct uitgevoerd worden.

Zoals hierboven al is benoemd, kunnen de verzekeringen waaruit je kunt kiezen, allemaal iets van elkaar verschillen. Op deze vergelijkingssite van DierProduct.nl kan je allerlei kattenverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat jij niet alleen de goedkoopste kattenverzekering vindt, maar ook de best passende voor jouw situatie. En nu je toch bezig bent, lees dan ook de gemaximeerde bedragen van de vergoedingen door. Dit houdt in dat de kattenverzekeraars weliswaar veel hoge bedragen vergoeden, maar dat ze wel een maximum bedrag hanteren. Wat vergoed wordt, is dus niet onbegrensd. De kosten die boven hun grens uitkomen, moet je voor dat deel alsnog zelf betalen.

Voordelen van een kattenverzekering; dit wordt altijd vergoed

De basisverzekering omvat bepaalde operaties, behandelingen en medicijnen die door nagenoeg elke verzekering vergoed worden. Vanuit bijna alle basisverzekeringen worden de volgende zaken standaard vergoed:

 • Consult bij de dierenarts.
 • Geneesmiddelen die in Nederland zijn geregistreerd.
 • Opname voor operatie.
 • Operatie, voorbereiding en narcose.
 • Röntgenfoto’s.
 • MRI’s.
 • CT-scans.
 • Echo’s.
 • Hulpmiddelen.
 • Onderzoeken van bloed, ontlasting, urine en weefsel.
 • Euthanasie.

Wat zijn de kattenverzekering kosten en wat is van invloed op die kosten?

De hoogte van de premies lopen uiteen van nog net geen €5,- tot aan €15,-. Wat voor de meeste kattenverzekeringen standaard in de basisverzekering zit, zal bij een ander vanuit een aanvullende verzekering moeten komen. De hoogte van de maandelijkse premie wordt onder meer bepaald door de volgende factoren:

 • De leeftijd van de kat.
 • Het gewicht van de kat.
 • Het ras van de kat.
 • Het geslacht van het dier.
 • De hoogte van het eigen risico van de verzekering die je hebt afgesloten.

Kattenverzekeraars gaan ervan uit dat jonge katjes minder kwalen hebben dan oudere katten. Ze zouden minder medische zorg nodig hebben en dus minder kosten maken. Bij een aantal kattenverzekeringen is het zelfs helemaal niet mogelijk om een kat ouder dan acht jaar te verzekeren, ookal is hij nog altijd kerngezond. Kortom, wil je een kat verzekeren, doe dat als de kat jong is, zodat je de premie zo laag mogelijk kan houden. Ook het gewicht van het dier is van invloed op de hoogte van de te betalen premie. Een dikkere kat heeft een grotere kans iets te breken als er ineens een wild onbedwingbaar tijgerinstinct opvlamt, dan een slanke kat.

Het kattenras en verzekeren

Sommige rassen hebben door erfelijke aandoeningen en/of door hun typische lichaamsbouw gezondheidsproblemen die kenmerkend zijn voor hun ras. Vaak kan je er dan vanuit gaan dat de dierenarts vaak bezocht gaat worden en dat de rekeningen oplopen. Veel verzekeraars accepteren geen dieren waarvan de gezondheidsproblemen reeds bekend zijn. Als ze dat wel doen, is de premie hoog. Het geslacht is ook vaak een bepalende factor voor de hoogte van de premie, doordat een poes door verzekeraars als iets kwetsbaarder wordt beschouwd dan een kater.

Poezen zijn vaker ziek en tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen complicaties optreden, waardoor de dierenarts moet ingrijpen. Dit verhoogt de mogelijke kosten en dus de premie, voorspellen de kattenverzekeraars. Wanneer het eigen risico heel laag is, zullen veel kosten die boven dat bedrag uitkomen vergoed worden. Dat lijkt mooier dan het is, want het geld moet ergens vandaan komen. In dit geval komt het uit de premie die je maandelijks betaalt. Bij een laag eigen risico, zal de premie hoog zijn. Er wordt dus elke maand een flinke premie betaald, om van een laag eigen risico te kunnen genieten.

Aanvullend verzekeren voor extra vergoedingen

Net zoals bij jouw eigen zorgverzekering, kan je de verzekering voor je kat ook uitbreiden, zodat er meer kosten gedekt zijn. Hierbij kan je denken aan:

 • Vergoeding van castratie of sterilisatie .
 • Gebitsverzorging.
 • Radiotherapie en chemotherapie.
 • Problemen aan de elleboog.
 • Problemen aan de heup.

Kat verzekering altijd met wachttijd; na betaling, niet onmiddellijk verzekerd

Houd er rekening mee dat er een wachttijd is, nadat je de kattenverzekering hebt afgesloten. Kosten declareren kan pas voor kosten die ongeveer 30 dagen na het afsluiten van de kat verzekering gemaakt zijn. Als er enkele dagen na het afsluiten van de verzekering iets gebeurt waardoor medische ingrepen noodzakelijk zijn, wordt dit niet vergoed.

Nadelen van een kattenverzekering: niet alles wordt vergoed en iets met een viool

Het nadeel van een verzekering voor de kat is een beetje paradoxaal, want bij uiterst gezonde katten, hoef je er nooit gebruik van te maken, dat is fijn natuurlijk, maar je hebt wel elke maand premie betaald. Dat geld krijg je niet terug. Het kan ook gebeuren dat je kosten hebt gemaakt, die buiten de vergoedingen vielen, niet aan de voorwaarden voldeden of precies binnen het eigen risico bleven. Ook in die situaties heb je dus jarenlang elke maand premie betaald, voor de kat zijn viool.

Bekijk ook Hondenverzekering en Dierenverzekering.